Direktlänk till inlägg 15 november 2011

Gräddkola

Av Anna-Lena Murto - 15 november 2011 00:00

Gräddkola

ca 50st

 

3 dl vispgrädde

4 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 msk glukos  (finns på apotek)

1/2 msk vaniljsocker


Blanda grädde, socker, sirap och glukos i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock på ganska stark värme. det ska bubbla i kolasmeten. Rör om någon gång under tiden.

Koka kolasmeten tills den blivit simmig. det kan ta mellan 15 och 30 min eller ännu längre tid om man har en lite kastrull. Kolla om kolan är klar genom att droppa en droppe smet i en kopp med kallt vatten, går det att rulla till en kula så är kolan färdig. Kokar man med termometer så skall den visa 120 grader.

Forma en låda av aluminumfolie på ca 20x20 cm och smörj med smör.

Rör ner vaniljsockret i smeten och häll den sen i formen.

Låt kolan svalna.

Tag kolan ur formen. Klipp eller skär kolan i bitar innan den stelnar helt och linda in bitarna i smörpapper.


Glukos minskar risken för sockring, har man inte det kan man ta 1 tsk ättiksprit mot slutet av kokningen, de minskar med risken för sockring.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna-Lena Murto - 15 maj 2012 19:26

Hittade precis en ny sida Mylovebasket.com där man kan skapa sin egen webbshop och spara alla kläder som man gillar! Man kan även följa andra personers mode och även tjäna pengar genom att sälja kläder från sin Lovebasket. Har ni en egen Lovebasket? ...

Av Anna-Lena Murto - 15 maj 2012 18:32

Har försökt att komma in på min blogg i ett halvår eller nått sånt nu, men har inte lyckats. Det har stått att de finns ingen blogg som heter så, men ändå kan jag gå in å titta på den utan att logga in.....men, men nu har jag kommit in, ändrar min bl...

Av Anna-Lena Murto - 17 november 2011 16:55

I Sverige firar vi pepparkakans dag 9 December.   Pepparkakan är en tunn spröd kaka som får sin unika smak från kryddor som ingefära, nejlika, och kanel. De första dokumenterade ätande av pepparkakor i Sverige var på 1300-talet då nunnor bakade...

Av Anna-Lena Murto - 17 november 2011 00:14

Amaryllis Köp lökar där minst en lök syns, ju större lök, desto fler blomstänglar och fler klockor per stängsel. Amaryllis klarar att stå i ljust fönster och även en bit in i rummet. När blomknoppen börjat svälla, då är det dax för lökens först...

Av Anna-Lena Murto - 17 november 2011 00:05

Innan all snö kommer är det bra att kolla så att vissa saker är gjort!!   Töm vattenslangen på vatten, annars kan den frysa sönder och spricka. Töm krukor av terracotta, porsin och annat ömtåligtmatrial på jord. Ställ de upp och ned för att und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards