Direktlänk till inlägg 14 november 2011
Knäck ca 150 st
2 dl grädde
3 dl ljus sirap
3 dl strösocker
25 g smör
75 g sötmandel
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk bakpulver
knäckformar
Blanda grädde, sirap,socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock i ca 40 min. Rör i massan ett par gånger under tiden.
Hacka under tiden mandeln.
Pröva att knäcken är lagom kokt genom att hälla ett par droppar av smeten i en kopp med kallt vatten. Kan man rulla provet till en kula är knäcken klar. Kokar man med termometer skall den visa 120 grader för mjuk knäck 125 grader för hård knäck.
Blanda ner mandel, ströbröd och bakpulver, häll genast upp i knäckformar.
Hittade precis en ny sida Mylovebasket.com där man kan skapa sin egen webbshop och spara alla kläder som man gillar! Man kan även följa andra personers mode och även tjäna pengar genom att sälja kläder från sin Lovebasket. Har ni en egen Lovebasket? ...
Har försökt att komma in på min blogg i ett halvår eller nått sånt nu, men har inte lyckats. Det har stått att de finns ingen blogg som heter så, men ändå kan jag gå in å titta på den utan att logga in.....men, men nu har jag kommit in, ändrar min bl...
I Sverige firar vi pepparkakans dag 9 December. Pepparkakan är en tunn spröd kaka som får sin unika smak från kryddor som ingefära, nejlika, och kanel. De första dokumenterade ätande av pepparkakor i Sverige var på 1300-talet då nunnor bakade...
Amaryllis Köp lökar där minst en lök syns, ju större lök, desto fler blomstänglar och fler klockor per stängsel. Amaryllis klarar att stå i ljust fönster och även en bit in i rummet. När blomknoppen börjat svälla, då är det dax för lökens först...
Innan all snö kommer är det bra att kolla så att vissa saker är gjort!! Töm vattenslangen på vatten, annars kan den frysa sönder och spricka. Töm krukor av terracotta, porsin och annat ömtåligtmatrial på jord. Ställ de upp och ned för att und...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|